eur:
390.67
usd:
366.13
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

"A kapitalizmust meg kell szüntetni a Föld megmentése érdekében"

Evo Morales bolíviai elnök hétfőn az ENSZ-ben tíz intézkedést javasolt a Föld megmentésére, többek között a kapitalista rendszer megszüntetését.

"Ha valóban meg akarjuk menteni bolygónkat, véget kell vetni a kapitalista rendszernek" - jelentette ki Morales New Yorkban az ENSZ Õshonos Ügyek Állandó Fóruma 7. ülésszakának megnyitóján, a világ őshonos népei több száz képviselője előtt.

Az ajmara indián származású bolíviai elnök "tíz intézkedést javasolt a bolygó, az emberiség és az élet megmentésére". Ezek közül a legfontosabb - amelynek bejelentését tapsvihar fogadta - "a kapitalista rendszer megszüntetése", amely Morales szerint leginkább felelős az általános felmelegedésért.

További javaslatként szerepelt a háborúkról való lemondás, mivel azokban Morales szerint nem a népek, hanem a birodalmak nyernek, a gyarmatosítási politika nélküli világ és a mindenki számára elérhető ivóvíz is.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×