eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sz. Bíró: Medvegyev elnökké választásával sem enyhülne az orosz külpolitika

Az oroszországi elnökválasztás nem választás, sokkal inkább jóváhagyás lesz - emelte ki Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. Vlagyimir Putyint minden bizonnyal az általa kiválasztott Dmitrij Medvegyev követi az elnöki poszton.

Bárkit elnökké választanának Oroszországban, akit Vlagyimir Putyin jelenlegi elnök kijelöl - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő.

Kifejtette: a vasárnapi oroszországi elnökválasztás nem választás, sokkal inkább jóváhagyás, ugyanis Vlagyimir Putyint ugyanis minden bizonnyal az általa kiválasztott Dmitrij Medvegyev követi az elnöki poszton.

Ebben szerepet játszik az is, hogy az elmúlt két ciklusnak pozitív eredményei vannak - emelte ki a történész. A szakértő elmondta: átlag 7 százalékkal nő a gazdaság, a jövedelmek és a nyugdíjak megduplázódtak.

A szakértő szerint Dmitrij Medvegyev elnökké választásával nem valószínű, hogy enyhülne Oroszország jelenlegi, határozott külpolitikája.

Ez nem egy imperialista, agresszív politika, de határozott, az érdekeket, konfliktusokat is felvállaló politika, amelyben az erőre erő a válasz, ha nem kap gesztusokat - hangsúlyozta Sz. Bíró Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×