eur:
390.96
usd:
366.79
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A pénzen fog múlni? Obamához özönlik a támogatás, Clinton könyörög

Majdnem hatmillió dollár folyt be a szuperkedd óta Barack Obama kampánykasszájába, szinte kizárólag internetes felajánlásoknak köszönhetően. Obama januárban több mint kétszer annyi pénzt gyűjtött, mint legfőbb pártbeli riválisa, Hillary Clinton, aki a saját vagyonából kényszerült ötmillió dollárt "kölcsön adni" a kampánykasszájának.

Obama csak a szuperkedd estéjén három millió dollárnyi támogatást kapott, ez az összeg azonban szerda napközben már elérte az 5,8 millió dollárt - jelentette be közleményében az elnökjelölt aspiráns kampánymenedzsere, David Plouffe, aki szerint összesen 650 ezer ember ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget az illinosi szenátornak.

Ugyanaznap derült ki, hogy annál rosszabbul áll Obama legfőbb pártbeli riválisa, Hillary Clinton; a New York-i szenátor kénytelen volt elismerni, hogy a saját zsebébe kellett nyúlnia, és ötmillió dollárral kisegítenie a kampánykasszát.

Egyúttal e-mailben fordult reménybeli támogatóihoz, akiktől három nap alatt hárommillió dollárt szeretne begyűjteni.

Hillary Clinton az "önkölcsönnel" együtt 13 millió dollárnyi kampánytámogatást kapott januárban - Obama viszont 32 milliót; ekkora összeget demokrata elnökjelölt aspiránsnak még soha nem sikerült január hónapban összeszednie. Ebból 28 millió az interneten keresztül érkezett felajánlás.

Clinton nyolc államban nyert a szuperkedden, Obama 13-ban. Tavaly év végéig még a pénzt illetően is nagyjából fej-fej mellett haladtak, mindketten százmillió dollár gyűjtöttek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×