INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Elhunyt a mormon egyház elnöke

InfoRádió / MTI
Kilencvenhét éves korában vasárnap elhunyt Gordon B. Hinckley, a mormon egyház feje. A vallási vezető 13 évig állt az egyház élén, és ő volt a legidősebb személy, aki azt irányította.

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának (azaz a mormonoknak) Gordon B. Hinckley volt a 15. egyházfője, a legidősebb személy, aki eddig azt irányította. Tizenhárom évig állt a mormon egyház élén.

Halálát korából adódó komplikációk okozták - közölte Mike Otterson, az egyház szóvivője.

Gordon B. Hinckley-nél 2006 januárjában mutatták ki az orvosok a cukorbetegséget és akkor kórházba került, hogy egy daganatot eltávolítsanak vastagbeléből.

Három hónapra rá egy egyházi konferencián azt közölte az egybegyűltekkel, hogy számára eljött az élete alkonya, léte teljes mértékben az Úristen kezében van.

A mormon egyház, amelyet 1830-ban alapított Joseph Smith New York államban, az elmúlt évtizedben erőteljesen növekedett. Hívei száma megduplázódott: míg 1980-ban 4,6 millió tagja volt, 1994-ra már 9 millió.

Egyedül az Egyesült Államokban 4,5 millióan, Mexikóban pedig 2,7 millióan vallják magukénak a mormon tanításokat. Magyarországon híveik száma 3500-ra tehető.

A címlapról ajánljuk