eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elkapták a harminc legveszélyesebb bűnöző egyikét Olaszországban

Nápolyban letartóztatták a maffia egyik vezetőjét, akit Olaszország harminc legveszélyesebb bűnözője között tartanak nyilván.

Az 52 éves Edoardo Continit Nápoly egyik külvárosában vették őrizetbe. A nyomozók szerint ő az egyik leghatalmasabb főnöke a nápolyi maffiának, a Camorrának.

Olaszországban a bűnszervezetek számos "magas rangú" tagját tartóztatták le az elmúlt egy hónapban, azután, hogy horogra akadt Salvatore Lo Piccolo szicíliai maffiavezér, "a főnökök főnöke".

Giuliano Amato belügyminiszter Edoardo Contini elfogása után azt mondta, hogy az őrizetbe vett férfi talán a legveszélyesebb tagja volt a Camorrának. Hozzátette: a rendőrség már egy éve Contini nyomában volt.

Hasonlóan vélekedett Francesco Forgione, az olasz parlament maffiaellenes bizottságának elnöke is, aki a Contini által irányított szervezetet az egyik legveszélyesebb és legerőszakosabb alvilági csoportnak nevezte.

Edoardo Contini 2000 óta volt szökésben. Egyes jelentések szerint néhány éven át Észak-Európában bujkált.

A maffiafőnök bűnlajstromán zsarolás és drogkereskedelem szerepel, valamint az, hogy tagja volt a Camorrát irányító testületnek.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×