eur:
389.12
usd:
361.04
bux:
68088.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Öt hónapot kapott a kormányfő, aztán mennie kell

Csak öt hónapot kapott rátermettségének bizonyítására Gordon Brown a Tony Blairhez hű munkáspárti politikusoktól, akik a határidő leteltével megpróbálják majd megbuktatni a kormányfőt. Az első vizsga a pártvezető-kormányfő számára a jövő tavaszi helyhatósági választás lesz.

Gordon Brownnak májusig van ideje, hogy biztosítsa a Munkáspárt győzelmét a következő választáson. Ha addig nem bizonyítja rátermettségét, lapátra kerül. Az első vizsga a pártvezető-kormányfő számára a jövő tavaszi helyhatósági választás lesz.

A párt vezetői több titkos találkozót is tartottak, amelyeken megvitatták, hogyan lehetne helyrehozni, amit Brown hatalma első két hónapjában "tönkretett". Tony Blairt - aki nyáron adta át helyét régóta várakozó és egyre türelmetlenebb "kijelölt utódjának" - és szövetségeseit állítólag sokkolta a tény, hogy a Munkáspárt szeptember végére elveszítette a konzervatívokkal szembeni előnyét a közvélemény-kutatásokban.

Mivel a párt népszerűsége csökken, Blair és szövetségesei gyorsan elveszítették a bizalmukat Brownban, és már megkezdték az "összeesküvést" annak érdekében, hogy David Millibandot juttassák vezető pozícióba.

A "blairi ellenállás" komolyan élezi a párton belüli ellentéteket, Brown támogatói ugyanis úgy látják, ezzel az egykori kormányfő destabilizálja a jelenlegi hatalmát. Különösen dühíti őket, hogy Blairék már a párt vereségére és ellenzéki szerepére készülnek.

"Azok, akik 1997-ben, 2001-ben és 2005-ben is megnyerték a pártnak a parlamenti választást, nem tapasztalták meg, milyen ellenzékben lenne, és rettegnek ettől a lehetőségtől" - figyelmeztetett a Blair-kormány egyik, név nélkül nyilatkozó minisztere.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×