eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Riasztó felmérés: a gyerekek fele már kipróbálta az alkoholt

Az alkoholhoz és a kábítószerhez fordul a fiatalok többsége, mivel nehezen birkóznak meg az iskolai nyomással - derült ki egy nagyszabású kutatásból.

Egy nagy-britanniai felmérés során 110 ezer, 10 és 15 év közötti gyermeket kérdeztek meg szokásairól és életmódjukról, és az eredmények eléggé elkeserítők lettek.

A 10 és 15 éves közötti gyermekek közel fele már kipróbálta az alkoholt, és húsz százalékuk mondta azt, hogy az elmúlt egy hónapban legalább egyszer volt részeg.

Még riasztóbb a 14 és 15 éves iskolások alkoholizmusa: egyhatoduk legalább háromszor berúgott egy hónap alatt.

A 12 és 15 év közötti fiatalok 15 százaléka ismerte el, hogy már kábítószerezett. A legtöbben a marihuánát próbálták ki, de voltak, akik heroinhoz, kokainhoz vagy ecstasyhoz nyúltak.

A diákok leginkább az iskolai vizsgától tartanak, 51 százalékuk ezt nevezte a legnagyobb problémának.

A felmérés szerint a gyermekek 79 százaléka vágyik érdekesebb és viccesebb órákra az iskolában, míg 40 százalék csendesebb és jobban viselkedő osztálytársakat szeretne.

A kutatás pozitív eredményei közé sorolható, hogy a megkérdezettek 73 százaléka rendszeresen sportol.

A kutatást végző cég igazgatója, Christine Gilbert szerint a megállapításokat a kormánynak komolyan kell vennie.

A brit Gyermekek Társasága nevű szervezet ügyvezető igazgatója, Bob kiemelte: a felmérés egy újabb bizonyíték arra, hogy túl sok fiatal néz szembe komoly problémákkal gyermekkorában.

"A társadalomnak össze kell fognia, hogy kezelje a gyermekek körében növekvő problémákat" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×