eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A nagy átverés: a 9/11-es túlélő ott sem volt a WTC-ben?

Gondban van a Világkereskedelmi Központ elleni támadás túlélőit tömörítő szervezet (World Trade Center Survivors Network) eddigi elnöke, mivel felszólították: bizonyítsa be, hogy valóban az épületben volt 2001. szeptember 11-én.

Tania Head azt állítja, hogy a terrortámadás időpontjában az egyik torony 78. emeletén volt. A nő elmondása szerint egy haldokló férfi átadta neki vésett jegygyűrűjét, amelyet ő később eljuttatott az özvegynek.

Tania Head azt mondta, hogy vőlegénye is a Világkereskedelmi Központban vesztette életét.

Beszámolója a tragikus napról több helyen is feltűnt, köztük a World Trade Center Survivors Network honlapján is. A szervezetnek ő az elnöke.

Beosztásából következően tartott előadást főiskolás diákoknak, és látogatásokat vezetett a helyszínen politikusoknak.

A The New York Times most azonban azt állítja, hogy Tania Head történetének egyetlen részletét sem erősítették eddig meg.

A lap állítása szerint a vőlegényként megnevezett férfi családja és barátai soha nem hallottak a "menyasszonyról", és állítólagos munkahelye, a Merrill Lynch pénzügyi tanácsadó sem tud róla.

A The New York Times közölte: Tania Head három interjút is lemondott az utóbbi időben, magánéletére és érzelmi felindultságára hivatkozva, és visszautasította, hogy történetét alátámasztó bizonyítékokkal szolgáljon.

A túlélőket tömörítő szervezet irányítótestülete a héten szavazással döntött arról, hogy leváltja a nőt vezetői posztjáról.

Jennifer Adams, a szervezet vezérigazgatója kijelentette: "Jelenleg nem tudjuk megerősíteni, hogy Tania Head valóban kapcsolatban állna a szeptember 11-ei eseményekkel".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×