eur:
389.46
usd:
361.7
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az ügyészség is meghallgatná Ficót a Malina Hedvig-ügyben

A szlovák ügyészség is képviseltetni akarja magát, ha kihallgatják a miniszterelnököt a Malina Hedvig ügyben - jelentette ki az ország legfőbb ügyésze.

Dobroslav Trnka legfőbb ügyész csütörtöki nyilatkozatából sokan arra következtetnek, hogy eleget tesz a Nyitrán tavaly augusztusban megvert szlovákiai magyar diáklány, Malina Hedvig indítványának, aki ügyvédje révén a miniszterelnök és Dusan Caplovic kormányfőhelyettes kihallgatását javasolta.

A miniszterelnök ugyanis a közelmúltban, a médiában olyan nyilatkozatokat tett, amelyek azt sugallják, hogy pontos információkkal rendelkezik az ügy hátteréről - olvasható a beadványban.

A miniszterelnök a múlt héten azt mondta, hogy a Malina Hedvig-ügy célja a kormány megbuktatása volt.

Ebből a védelem szerint arra lehet következtetni: a kormányfő tudja, kik szervezték a támadást, és a Nyitrán folytatott nyomozás törvényességéről is vannak információi.

Robert Fico a felvetésre nem volt hajlandó reagálni. A legfőbb ügyész az egyik szlovák internetes hírportálnak elmondta: úgy rendelkezett, hogy a Malina Hedvig-ügyben várható legfontosabb kihallgatásokat ügyészi felügyelettel folytassák le.

A legfőbb ügyész név szerint nem mondta meg, kiket idéznek majd be tanúként az ügyészi felügyelet alatt folyó kihallgatásokra, ám úgy fogalmazott, hogy "ezek az ügy legfontosabb kihallgatásai lesznek".

Ezt sokan úgy értelmezik, hogy a kihallgatottak sorában a miniszterelnök és Dusan Caplovics miniszterelnök-helyettes is ott lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×