eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A tálibok eddig tizenkét dél-koreai túszt engedtek el

Az afganisztáni tálibok összesen tizenkét dél-koreai túszt engedtek el. A tíz nőt és két férfit három különböző helyszínen és időpontban adták át szerdán a Nemzetközi Vöröskereszt afganisztáni képviselőinek Gazni város közelében.

A tálibok szóvivője azt közölte: terveik szerint csütörtökre valamennyi dél-koreai túszukat elengedik.

A tálibok kedden a dél-koreai diplomatákkal megállapodtak arról, hogy hamarosan, 3-4 napon belül szabadon engedik a még fogságukban lévő 19 dél-koreai túszt, ha Szöul az év végéig kivonja összes katonáját és a továbbiakban tartózkodik a keresztény misszionáriusi tevékenységtől a közép-ázsiai iszlám országban.

Dél-Korea egyébként már a túszejtés előtt, attól függetlenül elhatározta, hogy kivonja 200 fős kontingensét Afganisztánból.

Összesen 23 dél-koreai segélymunkást ejtettek túszul július 19-én a dél-afganisztáni Gazni tartományban. Szabadon engedésük fejében az emberrablók a kabuli kormány által bebörtönzött társaik elengedését akarták elérni.

Miután Kabul nem tett eleget követelésüknek, kivégeztek két férfit. Jelenleg még hét túsz van a szélsőséges iszlamisták fogságában.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×