eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Újabb rasszista támadás Szlovákiában

Újabb rasszista indítékú támadás történt Szlovákiában - állítja egy pozsonyi polgárjogi szervezet, miután pénteken újnáci férfiak megtámadtak egy színesbőrű londoni férfit Nagyszombat egyik szórakozóhelyén.

Az Emberek a rasszizmus ellen nevű pozsonyi társulás szerint az incidensre múlt pénteken Nagyszombaton került sor.

A helyi strandfürdő szórakozóhelyén tíz neonáci fiatalember megvert egy színesbőrű angol férfit, aki aznap részt vett a helyi nemzetközi gördeszkaversenyen.

A szemtanúk szerint a támadók körülállták a férfit, ütlegelni kezdték, leöntötték sörrel, majd többször belerúgtak, leköpdösték. Az incidensnek a biztonsági szolgálat vetett végett, a férfi végül taxin hagyta el a helyszínt.

A polgárjogi társulás szóvivője szerint a férfi nem szenvedett komolyabb sérüléseket, és nem szorult orvosi ápolásra, ám komoly lelki megrázkódtatás érte. A sértett először járt Szlovákiában és könnyen meglehet, hogy a történtek után már soha nem tér vissza.

A szervezet úgy tudja, az esetet a rendőrség is vizsgálta, ám ezt a rendőrség nagyszombati kerületi parancsnokságának szóvivője határozottan cáfolta. Állitása szerint az esetről eddig senki sem értesítette a rendőri szerveket.

Szlovákiában egyre gyakoribbak a faji indíttatású támadások. Tavaly 188 ilyen esetet jegyeztek fel, ami 67-el több, mint amennyi 2005-ben történt.

Az Emberek a rasszizmus ellen társulás szerint a statisztikai adat torz, mivel az áldozatok többsége nem jelenti be, hogy ilyen incidens történt, vagy az is előfordul, hogy a rendőrség eleve kizárja a faji megfontolást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×