eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újsághirdetésben toboroz titkos ügynököket Németország

Kémek kerestetnek - ezzel a felhívással fordult a német hírszerzőszolgálat a központi munkaügyi hivatalhoz.

Eddig a München melletti Pullachban működött a német hírszerzőszolgálat, amelynek épületeit ma is magas kőkerítés óvja az avatatlan szemek elöl.

A hidegháború kezdete óta titokzatosság lengi körül az intézményt, noha az elmúlt években tevékenysége már nem annyira a Kelet felől várható katonai támadás elhárítására irányul, hanem a belbiztonság elősegítését szolgálja.

Feladata ma már inkább a fegyver- és kábítószer-csempészés megakadályozása, valamint a terrorizmus leküzdése.

A hat évtizede alapított intézményt ez új kihívások elé állította, aminek csak új munkatársak felvételével tud megfelelni.

A titokzatosság leépítését célozza a kormány azon döntése is, amellyel a hírszerzőszolgálat Berlinbe telepítését határozta el.

Sok munkatárs azonban máris bejelentette, hogy nem kíván a fővárosba költözni, ezért még magasabb beosztásokban is hamarosan sok állás megüresedése várható.

Betöltésükre a hírszerzőszolgálat fennállása óta most először nyilvános munkaerő-toborzásba kezdett.

Olyan, érettségivel rendelkező fiatalok jelentkezését várják, akik legalább alapfokú arab nyelvtudással rendelkeznek, és készek ismereteiket tökéletesíteni a hírszerzőszolgálaton belüli továbbképzéseken.

Ezért végleges, jól fizetett állást kínálnak nekik - feltéve, ha megfelelnek a biztonsági követelményeknek, és múltjukban az intézmény ellenőrei nem találnak kivetni valót.

Szerző: Vincze András (Németország)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×