eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tévedésből lőhették agyon a 11 éves kisfiút: "a bandatagokat is sokkolta"

Egy önmagát megnevezni nem kívánó volt liverpooli bandatag szerint egy végzetes tévedés okozhatta a 11 éves Rhys Jones halálát. A kisfiút múlt héten lőtték le az észak-angliai városban, a névtelenséget kérő forrás szerint azért, mert összetévesztették valakivel. Közben a helyi Everton labdarúgócsapat - melynek a kisfiú lelkes szurkolója volt - tagjai virágokat helyeztek el a gyilkosság helyszínén.

Egy önmagát megnevezni nem kívánó volt liverpooli bandatag szerint semmilyen előjele nem volt bűnöző körökben a 11 éves Rhys Jones meggyilkolásának.

A SkyNews-nak nyilatkozó, névtelenséget kérő illető korábban három évig az egyik legdurvábbnak tartott, Norris Green-i banda tagja volt. Elmondása szerint ő maga korábban sosem hallotta Rhys Jones nevét, sem azt, hogy merényletet terveznének ellene.

Összetévesztették valakivel

"A bandatagokat is sokkolta Rhys meggyilkolása, az, hogy egy 11 éves fiút olyan módon lőhetnek le, ahogy általában csak egymással szokás végezni" - mondta az illető, aki biztos benne, hogy a gyilkosságot valamelyik bűnözőcsoport követte el, de a kisfiút összetévesztették valakivel.

"Csak egy 11 éves fiú volt, aki imádta a futballt és semmi köze nem volt a bandákhoz. Sokakat feldúlt közülünk az ügy, hiszen csak egy kissrác volt" - mondta az egykori tag.

A teljes interjúért kattintson ide!

A futballisták is fejet hajtottak

Közben az Everton - Rhys Jones imádott klubja - játékosai virágokat helyeztek el a kisfiú meggyilkolásának helyszínén. "Mindannyian nagyon szomorúak vagyunk. Azért jöttünk ma ide, hogy fejet hajtsunk előtte és arra kérjünk mindenkit, ha bármilyen információja van e szörnyűséges bűntény elkövetőjéről, álljon elő vele" - mondta Phil Neville csapatkapitány.

Szavaihoz csatlakozott a csapat többi játékosa is, a védő Alan Stubbs szerint a gyilkosság az egész várost megrázta.

A gyilkos BMX-en érkezett

Rhys Jones egy edzőmeccsről hazafelé tartva állt meg focizni a barátaival múlt szerda este, amikor egy kapucnis fiatal nyakon lőtte. Szemtanúk szerint a gyilkosa egy BMX-biciklin érkezett, majd miután rálőtt a fiúra, "nyugodtan távozott".

A hatóságok elmondták, hogy egy 13 és 15 év közötti sötét kapucnis melegítőt és fehér edzőcipőt viselő fiúra vadásznak, az elkövető valószínűleg egy vékony, fehér fiú.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×