eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sztriptízbárból a kormány élére

Nagy lökést adott Kevin Rudd választási kampányának az a hír, hogy az ausztrál Munkapárt vezetője egy hivatalos New York-i látogatáson beugrott egy sztriptízbárba, ahol saját bevallása szerint úgy berúgott, hogy nem emlékszik semmire.

Az ausztrálok eddig is imádták Kevin Ruddot, bár hol faragatlannak, hol tenyészménnek becézték az ellenzéki politikust. Külföldön sokan azt hitték, a Munkapárt vezetőjének minden kormányfői esélyét tönkretette a botrány, ugyanis kiderült: amikor hivatalos látogatáson New York-ban, az ENSZ-közgyűlésen járt, elment egy sztriptízbárba, ahol saját bevallása szerint is úgy berúgott, hogy nem emlékszik semmire.

Az ausztráloknak azonban kimondottan tetszik a politikus férfias viselkedése: egyébként is nagy népszerűsége hihetetlen magasságokba emelkedett. A Roy Morgan Research legutóbbi felmérése szerint a megkérdezettek 74 százaléka támogatja - ez történelmi csúcs a politikusok népszerűségi mutatóját illetően.

A megkérdezetteknek csak a 19 százaléka válaszolta azt, hogy kiábrándítónak találja Rudd viselkedését. A túlnyomó többségüket - 87 százalékot - viszont a legcsekélyebb mértékben sem izgatja ez a kérdés.

Rudd még 2003-ban, a New York Post egyik szerkesztőjével látogatott el a Scores nevű bárba, a hírességek és sportolók egyik kedvenc szórakozóhelyére.

A politikus tagadja, hogy kidobták volna a bárból, mert fogdosta az egyik táncosnőt. Azt viszont elismerte, hogy semmire nem emlékszik, annyira be volt rúgva.

A választások novemberben lesznek Ausztráliában, és Rudd-dal ellentétben a kormányfő, John Howard népszerűsége folyamatosan csökken: 44 százalékon áll, s ez a legalacsonyabb érték, amelyet 11 éves miniszterelnöksége alatt mértek.

A legújabb felmérések szerint a Munkapárt 15 százalékkal vezet, s így a szavazatok 51 százalékát szerzi majd meg, míg a liberálisok 36-ot.

"Ha ma lennének a választások, Rudd besétálna a hatalomba. A sztriptízbári incidens csak annyit bizonyított, hogy nem olyan tisztakezű és érintetlen, mint ahogyan gondolták róla. Semmit nem ártott az esélyeinek, sőt, talán javított is a helyzetén" - összegezte az eredményt a közvélemény-kutató cég vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×