eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Két halálos áldozata van a görög erdőtüzeknek

Két halálos áldozata van a görögországi Peloponnészoszi-félszigeten napok óta tomboló erdőtüzeknek - közölte csütörtökön a tűzoltóság. Mamúszia településen egy idős férfi, Diakofto faluban pedig egy idős asszony vesztette életét a lángokban. Egy eltűnt asszonyt még keresnek a hatóságok.

A tűz kedden keletkezett Ahaía régióban, és az erős szél, illetve a 40 Celsius-fokot meghaladó hőmérséklet miatt igen gyorsan terjedt. A lángokat azóta sem tudják megfékezni, több tucat lakóház a lángok martaléka lett.

A Peloponnészoszi-félsziget számos üdülőhelyéről turisták százait, a kolostorokból szerzeteseket menekítettek ki helikoptereken, sokan a tengerparton éjszakáztak. Az erdőtüzek miatt több déli településen szünetelt az áram- és vízellátás.

A hatóságok közlése szerint a tűzoltók csütörtökön mintegy 100 erdőtűzzel küzdenek országszerte. A legkiterjedtebb tüzek két jón-tengeri szigeten, Zákinthoszon és Kefaliníán, az égei-tengeri Híosz szigetén, az Athéntól délre fekvő Szaronikósz-öböl környékén, valamint az észak-görögországi Kasztoría és Kozáni települések közelében pusztítanak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×