eur:
394.62
usd:
369.55
bux:
65744.57
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Izraelben véget ért a közszolgálatban dolgozók általános sztrájkja

Csütörtök reggel véget ért Izraelben a közszolgálatban dolgozók előző nap megkezdett általános sztrájkja. A Hisztadrut szakszervezet és a vele munkáltatóként tárgyaló kormány az izraeli tömegtájékoztatás jelentése szerint megállapodott arról, hogy a dolgozóknak három évre elosztva összesen öt százalékkal emelik a bérét.

A megállapodással gyakorlatilag az utolsó pillanatban sikerült megelőzni az Izraelbe irányuló, illetve onnan kiinduló légi közlekedés leállását, mert a tel-avivi nemzetközi repülőtéren az általános sztrájk után 24 órával - csütörtök reggel - kezdődött volna meg a munkabeszüntetés.

Azzal, hogy kilátásba helyezte a légi közlekedés teljes leállítását, a Hisztadrut kormánnyal tárgyaló képviselőinek komoly adu volt a kezében.

Szerdán Izraelben így is zárva maradtak a hivatalok, a posták és a múzeumok, nem közlekedtek a vonatok és a hajók.

A kormány és a szakszervezetek közötti megállapodás mindazonáltal nem terjed ki minden részletre; ezeket jövő szerdáig kell tisztázniuk a feleknek, ha ez nem sikerül, újrakezdődhet a munkabeszüntetés.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×