eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Van esély a közel-keleti békére?

Lát lehetőséget az előrelépésre az izraeli-palesztin békefolyamat ügyében a közel-keleti kvartett térségben tárgyaló különmegbízottja. Tony Blair erről Simon Peresz izraeli elnökkel közösen tartott, jeruzsálemi sajtótájékoztatóján beszélt.

A volt brit miniszterelnök hangsúlyozta: különmegbízottként a térségben tett első látogatásának célja a tapasztalatszerzés, és hogy meghallgassa a felek véleményét.

"Úgy érzem, van lehetőség (az előrelépésre), de azon még sokat kell munkálkodni, hogy ezt a lehetőséget ténylegesen ki is tudjuk használni" - mondta Tony Blair Simon Peresz izraeli elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján.

Utóbbi nagy felelősséggel és kihívással járó feladatnak nevezte Tony Blair megbízatását, és úgy vélekedett, hogy a volt brit kormányfőnek "valós esélye van a sikerre".

A közel-keleti rendezésben közvetítő, az ENSZ-t, az Egyesült Államokat, Oroszországot és az Európai Uniót tömörítő kvartett arra kérte Tony Blairt, hogy szeptemberre dolgozzon ki tervezetet egy önálló palesztin állam kormányzati intézményeinek létrehozására.

A különmegbízott a tervek szerint kedden találkozik Ehud Olmert izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, a Brüsszel és Washington által terrorszervezetnek tekintett Hamász képviselőivel azonban nem tárgyal.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×