eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kicsit javult az árvízhelyzet Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában kissé javult mára az árvízhelyzet, a közép- és nyugat-angliai térségben azonban továbbra is százezrek kénytelenek nélkülözni az ivóvizet. A legfrissebb szakértői becslések alapján a hétvégi esőzések miatti áradások 3 milliárd font kárt okoztak.

A védekezésben résztvevő szakembereknek sikerült megvédeniük a Gloucesterhire grófságot kiszolgáló walhami áramtermelő erőművet; a Severn folyó öt centiméterrel a létesítményt védő gát teteje alatt érte el legmagasabb szintjét.

A térségben becslések szerint 350 ezer embernek nincs vezetékes ivóvize, a környékbeli áruházakban pedig a pánikszerű felvásárlás miatt már két napja nem lehet ásványvizet kapni.

A mostani áradást a legújabb kori brit történelem legnagyobb árvízkatasztrófájának minősítette a brit Környezetvédelmi Hatóság. Az áradásokat az okozta, hogy a hét végén néhány óra kéthavi átlagnak megfelelő mennyiségű csapadék hullott Nagy-Britanniában.

Közben még mindig nem világos, hogy mennyi pénzt szán a kormány a jövőben az árvízvédelemre, ami miatt fontos beruházások tervezése még el sem kezdődött.

Nem tudni, hogy mi lesz azzal a tervvel, amely szerint hárommillió új otthont akarnak építeni árvíz által veszélyeztetett területeken.

Csak annyi bizonyos, hogy a nagy biztosító társaságok díjaik emelésével kompenzálják majd mostani, tetemes kiadásaikat - azaz a fogyasztókkal fizettetik meg az elárasztott és tönkrement otthonok után benyújtott kárigényeket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×