eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ezúttal egy zsúfolt piacon robbantottak Irakban

Legkevesebb huszonhatan életüket vesztették és vagy háromszor annyian megsérültek kedden az iraki Hillában egy zsúfolt piacon elkövetett öngyilkos merényletben.

Az iraki rendőrség tájékoztatása szerint gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az iraki fővárostól, Bagdadtól 100 kilométernyire délre fekvő, javarészt síiták lakta Hilla egy zsúfolt piacán. A detonáció következtében legkevesebb tíz autó kigyulladt.

A merényletben legkevesebb hatvankilencen megsérültek, köztük sok nő és gyermek. Ali ar-Rubai, a hillai kórház főorvosa közölte, hogy 25 sebesült állapota válságos.

A merénylet elkövetői egyelőre ismeretlenek, de hasonló támadásokat korábban a szunnita lázadóknak, egyebek közt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki csoportjának tulajdonítottak.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×