eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Megnyílt a Bálványosi Szabadegyetem

Romániában megkezdődött a XVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor a székelyföldi Tusnádfürdőn.

A XVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor témája a többi között az erdélyi magyar-magyar párbeszéd, a regionalizmus politikája és az európai integrációs lehetőségek.

Szó lesz az egyházakról és a keresztény értékekről valamint Koszovó történelmi példájáról is.

A vasárnapig tartó szabadegyetemen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is tart előadást, amely az Erős Európa - erős közösségek címet viseli.

Bár a szervezők szerették volna, ha a rendezvény keretében tárgyalóasztalhoz ül Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, ez nem valósul meg. A két politikus várhatóan később találkozik egymással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×