eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Elvetették a rágalmazási vádat a bolgár ápolónők ellen

Líbiában a halálos ítéletük enyhítése után ejtették a bolgár ápolónők és a palesztin orvos elleni rágalmazási vádat.

Az egészségügyi dolgozókkal szemben korábban egy rendőr kezdeményezett eljárást, mert az vallották: kínzás hatására ismerték be, hogy szándékosan fertőztek meg HIV-vírussal több mint 400 gyermeket Bengázi kórházában a kilencvenes években.

Az öt bolgár ápolónő és az azóta szintén bolgár állampolgárságot kapott orvos halálos ítéletét kedden enyhítette életfogytiglani elzárásra a líbiai legfelsőbb igazságügyi tanács.

A testület azután döntött így, hogy az érintett családok - gyermekenként egymillió dolláros - kártérítés fejében lemondtak a halálos ítélet végrehajtásáról.

Egy nemzetközi egyezmény alapján a büntetést mind a hatan letölthetik saját országukban is. Bulgária ma hivatalosan is kérte az egészségügyi dolgozók kiadatását Líbiától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×