eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A Nagy Testvér Londont figyeli

Nagy-Britanniában több térfigyelő kamera van, mint Európa többi részén összesen. A civilek ennek nem nagyon örülnek, most azonban különösen hangosak: kiderült ugyanis, hogy Londonban van egy út, ahol egy alig több mint 3 kilométeres szakaszt több mint 100 kamera ellenőriz.

Az észak-londoni Holloway Road eddig az ott elkövetett bűncselekmények számával állított fel rekordot, most azonban egy új cím elnyerésére tör. Ugyanis minden bizonnyal ezen az úton van a legtöbb térfigyelő kamera a világon.

Nagy-Britanniában egyébként is kedvelik a hatóságok a bűnmegelőzésnek ezt a módszerét, Nick Hornby regényeinek helyszínén azonban különösen elterjedtek.

Egy alig 600 méteres útszakaszon, amely az Archway és a Highbury Corner között halad, 29 kamerát szereltek fel az üzletekre, a lámpaoszlopokra, sőt, még egy templomon is van egy.

A 3,2 kilométeres úton pedig összesen 102 kamerát helyeztek ki, hogy így próbálják megelőzni a bűneseteket, további hét pedig az utat figyeli, hogy kiszűrhetők legyenek a gyorshajtók vagy a buszsávban haladók.

A civil szervezetek máris kifogásolják, mondván: a holloway-i embereket totális megfigyelés alatt tartják a hatóságok.

Nagy-Britanniában egyébként összesen 4,2 millió térfigyelő kamerát használnak, azaz 14 emberre jut egy. Az országban több megfigyelőállomás van, mint Európa többi részén összesen.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×