eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Egységkormány alakulhat Libanonban

Libanonban párbeszédet és egységkormány megalakítását szorgalmazta az ellenzékkel Szaad Haríri, aki kész találkozni a Hezbollah főtitkárával is.

A libanoni parlamenti többség vezetője azután döntött az előfeltételek nélküli tárgyalásról, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán megszavazta az apja, Rafík Haríri meggyilkolásának körülményeit kivizsgáló nemzetközi törvényszék felállítását.

Szaad Haríri egy helyi televíziónak nyilatkozva azt mondta: kész találkozni a Hezbollah főtitkárával, Haszan Naszrallahhal is.

A politikus hangsúlyozta, hogy a törvényszék felállítása új helyzetet teremt, és hogy a libanoni politikai erőknek együtt kell megőrizniük a nemzeti egységet.

A radikális Hezbollah korábban Libanon belügyeibe való beavatkozásnak minősítette a különleges bíróság felállításáról hozott ENSZ-határozatot.

A Szíria-ellenes Rafik Haríri 2005-ös meggyilkolásával összefüggésben Libanon és a Nyugat-Damaszkusz felelősségét valószínűsítik. Szíria tagadja a vádakat.

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×