eur:
389.05
usd:
362.01
bux:
68669.72
2024. május 8. szerda Mihály

Vidámparkot kap Harry Potter

Harry Potter parkot nyitnak az Egyesült Államokban. A varázsvilág 2009-ben nyílik meg a floridai Orlandóban. "A tervek hihetetlenül izgalmasak, nem hiszem, hogy a Potter-rajongók csalódni fognak" - lelkendezett a varázslóinasról szóló könyvek szerzője, J. K. Rowling.

Harry Potter Varázslatos Világának fő tervezője az Oscar-díjas Stuart Craig, a Potter-filmek látványtervezője, így biztos, hogy a park hűen visszaadja majd Rowling elképzeléseit.

"Legfőbb célunk, hogy a lehető legpontosabb betekintést adjuk Harry Potter világába" - nyilatkozta Craig.

Harry Potter történeteit eddig 65 nyelvre fordították le, a könyvekből világszerte 325 millió példányt adtak el. A filmsorozat 3,5 milliárd dollárt (651,5 milliárd forintot) hozott.

A most elkészült ötödik rész, a Harry Potter és a Főnix rendje július 27-én kerül a mozikba.

A hetedik, befejező részt, a Harry Potter és a halálos szentek című könyvet pedig július 21-én kezdik árusítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×