eur:
389.49
usd:
362.4
bux:
68676.51
2024. május 8. szerda Mihály

Dohányfüstmentes lesz az olimpia

Dohányzási tilalmat vezetnek be a pekingi olimpián. Az ötkarikás játékokon ugyan eddig sem lehetett dohányozni, de most egy olyan országban tervezik füstmentessé tenni az olimpiát, ahol 350 millió ember dohányzik.

Kína a világ legnagyobb dohánygyártója; az ország adja a világ cigarettatermelésének harmadát.

Bár nyilvános helyeken betiltották a dohányzást, a tilalom végrehajtás enyhén szólva felemásra sikeredett.

Az olimpiai létesítményekben azonban be fogják tartani a rendeletet - jelentette be Csang Csien-su, a pekingi egészségvédelmi iroda szóvivője. Tilos lesz a dohányzás a stadionokban, az olimpiai faluban, valamint minden szállodában és étteremben ahol a versenyzők és a vendégek megfordulnak.

"A 2008-as olimpia soha vissza nem térő esély Kínának, hogy harcoljon a dohányzás ellen" - véli az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője is.

A hatóságok folyamatosan készítik fel az embereket az olimpiára, igyekeznek lenevelni őket megrögzött rossz szokásaikról.

Kampány indult, hogy leszoktassák őket a köpködésről és a tolakodásról, a taxisofőrök és a szállodai alkalmazottak pedig leckéket kapnak a nyugati etikettből és angol nyelvből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×