eur:
393.3
usd:
353.97
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Diákvízumos merénylők

Diákvízummal akart merénylőket utaztatni az Egyesült Államokba az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat - közölte a Pentagonra hivatkozva az ABC amerikai televízió.

A Védelmi Hírszerző Ügynökség vezetője azt mondta: a szövetséges erők a merényletet alátámasztó dokumentumokhoz jutottak hozzá Irakban, amikor hat hónappal ezelőtt rajtaütést hajtottak végre egy feltehetően az al-Kaida tagjainak menedéket nyújtó házon.

Az ABC információi szerint az al-Kaida 10-20 tagját küldte volna diákvízummal az Egyesült Államokba, hasonlóan a 2001. szeptember 11-ei merényletekhez, ahol több elkövetőnek volt beutazási engedélye.

A csatorna úgy tudja, hogy a tervezett akció az al-Kaida egykori iraki vezetőjével, a fél éve megölt Abu Muszad al-Zarkávival állt összefüggésben.

Az amerikai biztonsági hatóságok azt követelik az amerikai egyetemektől, hogy készítsenek jelentést azokról a külföldi tanulókról, akik nem érkeznek meg időben a kollégium területére vagy rendszeresen nem látogatják az órákat.

Eddig a Montanai Állami Egyetem 11 állítólagos egyiptomi diákját vették őrizetbe az üggyel összefüggésben, de részleteket nem közöltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×