eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Hillary Clinton indul az elnöki posztért

Hillary Clinton demokrata szenátornak szándékában áll elnöknek jelöltetni magát 2008-ban.

Az 59 éves volt first lady döntését honlapján jelentette be, azt írva: Igen, indulok.

Bill Clinton volt elnök felesége megalakította a törvények által szabályozott, úgynevezett tájékozódási bizottságát, amely felméri indulási esélyeit.

Döntését néhány nappal azután jelentette be, hogy a demokraták egyik fekete szenátora, Barack Obama megalakította saját hasonló testületét.

Eljött az ideje, hogy véget vessünk George Bush hat éve tartó kormányzati baklövésein - olvasható honlapján.

Óriási lesz a tétje a 2008-as amerikai elnökválasztásnak - írta a szenátor.

Olyan fontos kérdéseket kell majd megválaszolni, mint, hogy miként lehet megfelelően befejezni az iraki háborút - olvasható Hillary Clinton bejelentésében.

Hillary Clinton jelenleg New York szenátora. Szakértők szerint neve vitathatatlan ismertsége, valamint az, hogy másokkal összehasonlíthatatlan adománygyűjtő képességgel rendelkezik, a demokraták egyértelmű favoritjává teszi őt.

Ugyanakkor a volt first lady személyisége sokakat megoszt. Becslések szerint az amerikaiak egyharmada soha nem voksolna rá.

Hillary Clinton 2002-es döntése, hogy igennel szavaz az iraki háborúra, feldühítette a demokraták sok támogatóját, de azóta hangos kritikusa lett George Bush módszereinek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×