eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Õrizetbe vették a brit kormányfő egyik munkatársát

Õrizetbe vette, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezte a brit rendőrség Tony Blair brit kormányfő egyik közeli munkatársát a nemesi rangok tiltott osztogatásának gyanújával hónapok óta folytatott nyomozás részeként.

A nőt azzal gyanúsítják, hogy megsértette azt a törvényt, amely tiltja a nemesi címekkel való visszaélést, valamint azzal, hogy hátráltatta a Scotland Yard nyomozását.

A brit televíziók arról számoltak be, hogy az illető Ruth Turner, a kormányközi kapcsolatok igazgatója, akinek feladata a kormány és a munkáspárti parlamenti többség közötti kapcsolattartás. A 36 éves nőt, aki 2004 óta tölti be jelenlegi pozícióját, szeptemberben már egyszer kihallgatták az ügyben.

Ruth Turner a negyedik személy, akit őrizetbe vesznek az ügyben tavaly tavasszal indult nyomozás eredményeként, amelynek során Tony Blair kormányfőnek is tanúskodnia kellett.

A Munkáspárt a 2005-ös választási kampány előtt bejelentés nélkül 14 millió fontos (5,5 milliárd forintos) kölcsönt vett fel vagyonos adományozóktól. Jóllehet ez önmagában nem törvénybe ütköző, a kampányt hitellel támogatók közül azonban többet a kormány nemesi rangra és felsőházbeli tagságra javasolt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×