eur:
386.76
usd:
355.79
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Bocsánatot kért, de jót akart az elavult szótárak felajánlója

A budapesti Akadémia Kiadó senkit sem akart megsérteni az elavult helyesírási szótáraival - nyilatkozta a pozsonyi Új Szónak a kiadó igazgatója.

A pozsonyi Új Szó jegyzetírója kedden sértő gesztusként állította be, hogy az Akadémia Kiadó elavult helyesírási szótárakat ajánlott fel a határontúli magyar iskoláknak.

A negatív sajtóvisszhang kapcsán Bucsi-Szabó Zsolt, a kiadó igazgatója a szerdai Új Szóban kifejtette, hogy nem kiván vitába bocsátkozni a lap jegyzetírójával. Mint mondta: elvből sem vitázik határon túli gondolatokkal, tiszteletben tartja a cikkíró érzelmeit.

A kiadónak nem állt szándékában, hogy bárkit is megsértsen. Ha az ajándékozási akcióval bárkit is megbántottunk, elnézését kérjük - nyilatkozta az Akadémia Kiadó igazgatója.

Bucsi Szabó Zsolt szerint a szétosztásra szánt szótárakat olcsóbb lenne bezúzatni, mint elajándékozni.

Szótárcsere az újabb kivitel és más papír miatt?

A kiadó szótárcsere programjának lényege, hogy régi szótárai leadásakor az újak kedvezménnyel vásárolhatóak meg. Ezeket a visszavitt szótárakat ajándékoznák a Rákóczi Szövetség javaslatára a határontúli iskoláknak.

A kiadó igazgatója kiemelte, hogy 1984 óta a magyar helyesírás szabályai tulajdonképpen nem változtak. Elismerte ugyanakkor, hogy a régi szótárak nem tartalmazhatják az új műszaki kifejezéseket.

Hangsúlyozta, az újabb kiadások a régebbiekhez képest általában csupán kivitelben és a papír minőségében változtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

Európa nagy bajban van a világ legnagyobb vagyonkezelője szerint

A mesterséges intelligencia technológiák támogatásához szükséges adatközpontok hatalmas energiaellátása versenyhelyzetet teremt az országok között, és hátrányos helyzetbe hozza Európát - mondta a BlackRock vezérigazgatója pénteken as Reuters beszámolója szerint. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×