eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Európai Néppárt ismét távozásra szólította fel a Gyurcsány-kormányt

Ismét távozásra szólította a magyar kormányt az Európai Néppárt elnöke Brüsszelben kiadott közleményében, és egyben gratulált a Fidesznek az önkormányzati választáson elért nagy sikerért.

A pártcsoport honlapján olvasható állásfoglalás szerint Wilfried Martens úgy ítéli meg: az országosan 52,62 százalékosra kalkulált Fidesz-győzelem azt mutatja, hogy a lakosság elvesztette a miniszterelnökbe és a kormánykoalícióba vetett bizalmát.

Az elnök szerint ez nem is meglepetés, miután a kormányfő beismerte, hogy tavasszal hazudott a népnek a választás megnyerése érdekében.

A néppárt meggyőződése szerint a kormánynak távoznia kell, hogy a demokráciába vetett bizalom visszaálljon Magyarországon - szögezte le a belga politikus.

A néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szintén gratulált a Fidesznek a választási sikerhez.

Hans-Gert Pöttering szerint az eredmény azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "elvesztette szavahihetőségét és vele együtt a szavazók széles többségét".

Közleményében egyik politikus sem tett említést a néppárti csoport másik magyar pártjáról, az MDF-ről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×