eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Pozitív kampány lesz - Ausztriában

Az osztrák kancellár szerint pártjának nincs szüksége arra, hogy az október elsejei parlamenti választások kampányában "rosszat mondjon másokról", ezért Wolfgang Schüssel pozitív hangvételű korteskedést hirdetett meg az Osztrák Néppárt (ÖVP) számára.

A kancellár vezette ÖVP vasárnapi grazi nagygyűlésével teljes lendületet vett a választási kampány.

A kancellár - akit már nem egyszer hazugsággal is megvádolt az ellenzék - 150 ezer új munkahely teremtését is megígérte a választóknak, rávilágítva arra, hogy a pártok közötti küzdelem a foglalkoztatásra és a külföldiek befogadásának ügyére összpontosul.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt vezetője a betelepülők szociális támogatásának a megnyirbálása mellett foglalt állást, és követelte, hogy Ausztria ne fogadjon be Európán kívülről érkezőket.

A Jörg Haider vezette Szövetség Ausztria Jövőjéért formáció azzal lepte meg a választókat, hogy a szlovén kisebbségiek által is lakott Karintiának "egynyelvű" tartománynak kell lennie.

Az 1 hónaposra szűkített kampány után mintegy 6 millió szavazó dönthet országosan 7 párt jelöltjeiről, míg 5 párt csak egyes tartományokban méretheti meg magát.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×