eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kurd szélsőségesek robbanthattak Antalyában

Török sajtóértesülések szerint a Kurdisztáni Munkáspárt nevű betiltott kurd szervezethez közelálló szélsőségesek követték el a három halálos áldozatot követelő merényletet hétfőn Antalyában. A CNN Türk török hírtelevízió úgy tudja: a detonációban 87 ember, köztük 14 külföldi turista sebesült meg.

Török napilapok értesülése szerint a hatóságok három gyanúsítottat keresnek a robbantással összefüggésben.

Több lap is arról ír, hogy a feltételezhetően egy moped csomagtartójába rejtett pokolgépet valószínűleg távirányítással hozták működésbe a földközi-tengeri üdülőváros bevásárlónegyedében. A rendőrség hivatalosan semmit sem közölt arról, hogy mi okozhatta a detonációt.

Törökországban 24 órán belül az antalyai volt az ötödik robbantás. Korábban az egyik égei-tengeri üdülővárosban, illetve Isztambulban 27 ember sebesült meg. Ez utóbbi támadások elkövetését a Kurdisztán Szabad Sólymai nevű kurd fegyveres csoport vállalta.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×