INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A román államfő tökmagozik, kocsmában koccintgat és "meglóg"

Infostart / InfoRádió
Romániában meglehetősen nehézzé teszik a kormányőrség dolgát az állam vezetői.

Traian Basescu román államfő 2005 márciusában és áprilisában is átugrotta a bukaresti elnöki palota kerítését, hogy így "lógjon meg" a biztonságára vigyázók elől - mondta a kormányőrség egykori parancsnokhelyettese, Dobre Boros, amikor arról próbálta meggyőzni az újságírókat, hogy Basescu alkalmatlan az elnöki tisztség betöltésére.

Dobre Boros szerint az államfő szokatlan távozását a kamerák is rögzítették. A hétvégi bejelentéssel nem foglalkozott az elnöki hivatal, csupán a kormányőrség parancsnoka közölte, hogy a hír nem felel meg a valóságnak.

Az azonban tény, hogy a román államfő nem egyszer okozott meglepetést viselkedésével mind az őrségének, mind a közvéleménynek.

A tévéhíradók már többször bemutatták, amint futballmeccseken tökmagot rág a a szurkolók között.

A bukaresti Steaua egyik győzelme után részt vett a mérkőzés utáni vendéglői koccintgatáson is, és - noha az italozásból bőven kivette a részét - maga ült a kormány mellé, hogy hazaszáguldjon az elnöki rezidenciára.

A rendőrség nem ellenőrizte az államfőt, így nem indult eljárás ellene ittas vezetés miatt.

Pechesebb volt Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök, aki egy hónappal ezelőtt motorbiciklijén száguldva saját hibájából frontálisan ütközött egy személygépkocsival.

A kormányfő lába gipszbe került, a rendőrség pedig kénytelen volt bevonni Tariceanu jogosítványát.


A címlapról ajánljuk