eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A román államfő tökmagozik, kocsmában koccintgat és "meglóg"

Romániában meglehetősen nehézzé teszik a kormányőrség dolgát az állam vezetői.

Traian Basescu román államfő 2005 márciusában és áprilisában is átugrotta a bukaresti elnöki palota kerítését, hogy így "lógjon meg" a biztonságára vigyázók elől - mondta a kormányőrség egykori parancsnokhelyettese, Dobre Boros, amikor arról próbálta meggyőzni az újságírókat, hogy Basescu alkalmatlan az elnöki tisztség betöltésére.

Dobre Boros szerint az államfő szokatlan távozását a kamerák is rögzítették. A hétvégi bejelentéssel nem foglalkozott az elnöki hivatal, csupán a kormányőrség parancsnoka közölte, hogy a hír nem felel meg a valóságnak.

Az azonban tény, hogy a román államfő nem egyszer okozott meglepetést viselkedésével mind az őrségének, mind a közvéleménynek.

A tévéhíradók már többször bemutatták, amint futballmeccseken tökmagot rág a a szurkolók között.

A bukaresti Steaua egyik győzelme után részt vett a mérkőzés utáni vendéglői koccintgatáson is, és - noha az italozásból bőven kivette a részét - maga ült a kormány mellé, hogy hazaszáguldjon az elnöki rezidenciára.

A rendőrség nem ellenőrizte az államfőt, így nem indult eljárás ellene ittas vezetés miatt.

Pechesebb volt Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök, aki egy hónappal ezelőtt motorbiciklijén száguldva saját hibájából frontálisan ütközött egy személygépkocsival.

A kormányfő lába gipszbe került, a rendőrség pedig kénytelen volt bevonni Tariceanu jogosítványát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×