eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Meghalt az egyik legtekintélyesebb német kereszténydemokrata

Németországban elhunyt a második világháború utáni időszak egyik legtekintélyesebb kereszténydemokrata politikusa. Rainer Barzel volt miniszter, majd parlamenti elnök vasárnap, hosszú betegség után, 82 éves korában hunyt el Münchenben.

A politikus 30 éven át volt a Bundestag tagja. 1963-tól hosszú ideig a CDU parlamenti frakciójának élén állt, és nevéhez fűződik az a konstruktív bizalmatlansági indítvány, amely 1972 áprilisában csaknem megbuktatta Willy Brandt akkori szociáldemokrata kancellárt.

1983-ban a Bundestag elnökévé választották, de másfél évvel később lemondott, mert korrupciós pénzek elfogadásával vádolták meg.

Horst Köhler államfő a második világháború utáni német történelem egyik legtekintélyesebb politikusaként méltatta Rainer Barzelt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×