eur:
393.76
usd:
368.21
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Feladta magát a merényletkísérlet gyanúsítottja

Libanonban őrizetbe vették a hatóságok a július végi németországi vasúti merényletkísérletek második gyanúsítottját. A szövetségi ügyész Karlsruhéban közölte: a 19 éves, libanoni állampolgárságú Dzsihad Hamad feladta magát a helyi hatóságoknak.

A férfi még a merényletkísérlet után szökött külföldre; a német ügyészség kérni fogja a gyanúsított kiadatását. A másik feltételezett elkövetőt szombaton vették őrizetbe Kielben.

A német hatóságok pénteken jelentették be, hogy július 31-én a dortmundi és a koblenzi pályaudvaron helyeztek el terroristák egy-egy vasúti kocsiban robbanóanyaggal teli bőröndöket, amelyeket távirányítással akartak működésbe hozni. A hatóságok információi alapján a gyújtószerkezetet be is indították, a pokolgép azonban technikai hiba miatt nem robbant fel.

Németországban hétfő óta a legmagasabb fokú riadókészültségben vannak a biztonsági hatóságok. A repülőtereket és a nagyobb vasúti pályaudvarokat megerősített rendőri egységek őrzik és a legtöbb helyen kiterjesztették a videokamerás ellenőrzéseket is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×