eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

543 év börtön a tömeggyilkos rendőrnek

Többszáz év börtönre ítélték azt a brazil rendőrt, aki részt vett 29 ember lemészárlásában. Az ítélet azonban jobbára szimbolikus, mert a brazil törvények szerint nem lehet 30 évnél hosszabb büntetéseket végrehajtani.

A 32 éves Carlos Jorge Carvalho az első rendőr, aki bíróság elé állt a Rio de Janeiro egyik északi szegény negyedében végrehajtott mészárlás miatt.

A vád szerint 2005. március 31-én rendőrtisztek kezdtek el lövöldözni járókelőkre és a bárok vendégeire.

Két órán át gyilkoltak

Először kilenc italozó embert lőttek le, majd két órán keresztül folytatták az öldöklést.

Carvalho azt állította, hogy otthon töltötte a szabadságát, négy tanú azonban azt vallotta, látták, ahogy a helyszínen lövöldözik a fegyverével.

A vád szerint a rendőröket az ellenük indított korrupciós vizsgálat motiválta.

Több elkövető megúszta

Jogvédő szervezetek szerint több elkövető ellen azért nem tudtak vádat emelni, mert eltüntették a bizonyítékokat, valamint a szövetségi és a helyi rendőrség ellentétei is akadályozták a nyomozást.

Brazíliában korábban is történtek olyan, sokkoló gyilkosságok, amiket rendőrök követtek el. 1992-ben egy templon lépcsőjén 8 alvó utcagyereket lőttek le.

Ugyanebben az évben egy nyomornegyed 21 lakójával végeztek halálbrigádok - állítólag bosszúból, amiért korábban drogcsempészetbe keveredett rendőröket öltek meg.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×