eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Lopás és halál a múzeumban

Oroszországban több mint 200 műtárgy tűnt el ismeretlen körülmények között a szentpétervári Ermitázsból. Az esemény észlelésekor az egyik teremőr rosszul lett és meghalt.

Az Ermitázs sajtóosztályának egyik munkatársa elmondta: a hiányt egy tervezett leltár során fedezték fel. A múzeum illetékese közölte azt is, hogy az orosz ékszerművészetet bemutató részlegnél tartott összeírás kezdetén az egyik teremőr hirtelen rosszul lett és meghalt.

Később azt állapították meg, hogy 221 kiállítási darab, elsősorban zománcozott dísztárgy hiányzik, amelyek értéke mintegy 5 millió dollár, vagyis több mint 1 milliárd forint.

Az Ermitázsból utoljára 2001 márciusában tűnt el egy kiállított festmény; akkor az egyik teremőr vette észre, hogy valaki kivágta a keretből Jean Léon Gérome 1 millió dollár értékűre becsült "Fürdő a háremben" című képét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×