eur:
393.22
usd:
363.47
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Slota egyre vadabbakat mond

Brutális magyarosítás folyik Szlovákiában - vélekedett Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke a Die Presse című osztrák lap hétvégi kiadásának adott interjúban.

"Szlovákia déli részén több ezer cég van magyarok tulajdonában. Aki ott állást keres, annak esélye sincs, ha nem beszél magyarul" - idézte a lap Slotát, aki szerint egyértelmű bizonyíték a magyarosításra, hogy míg korábban 250 ezer magyar élt Szlovákiában, számuk már 450 ezer.

A szlovákiai magyarok túlnyomó többsége lojális a szlovák államhoz, de pártjuk, a Magyar Koalíció Pártja, szélsőséges, soviniszta, "nagymagyar párt" - vélekedett.

Ján Slota szerint a Magyar Köztársaság példátlan módon beleártja magát Szlovákia ügyeibe.

"Nacionalistának neveznek bennünket, pedig mi hazafiak vagyunk. És minden bizonnyal még nem is akkora hazafiak, mint a francia elnök vagy az amerikaiak, akiknél már majdnem minden nyilvános vécé felett ott leng a nemzeti zászló, és akiknél a gyerekek minden reggel iskolakezdéskor a nemzeti himnuszt éneklik" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×