eur:
393.22
usd:
363.47
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Hatalmas olajfoltok úsznak Ciprus és Törökország felé

A Földközi-tenger legnagyobb környezeti katasztrófáját okozta Izrael azzal, hogy légi csapást mért a Bejrúttól délre fekvő Dzsije erőművének kőolajtartályaira - mondta a libanoni környezetvédelmi miniszter.

Jaakúb Szarráf szerint 10-15 ezer tonna nyersolaj ömlött a tengerbe, ami a Földközi-tenger "vitathatatlanul legsúlyosabb ökológiai katasztrófáját jelenti".

A tengertől 25 méterre álló, július 14-én bombázott tartályok egyike már nem szivárog, de egy másik még mindig lángol, és félő, hogy felrobban.

"Nem szabad illúziókat táplálni, a szörnyű következmények nem csak Libanont érinthetik, de a Földközi-tenger keleti medencéjének összes országát" - mondta a miniszter.

Az olajszennyezés most a libanoni tengerpartszakasz egyharmadát, mintegy 70 kilométert érint, a foltok a déli Dzsijétől az északi Tabardzsa és Sekka közötti partig terjednek.

A miniszter szerint az északi irányú áramlatok miatt Ciprust, Szíriát, Törökországot, Görögországot, de Izraelt is fenyegeti a szennyeződés.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×