eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Nincs már más választásotok"

A libanoni offenzíva élet-halál kérdése Izrael számára - vélekedett Simon Peresz volt kormányfő az izraeli parlamentben.

"Vagy mi, vagy a Hezbollah" - jelentette ki a Nobel-békedíjas politikus. Majd a libanoni néphez intézve szavait hozzátette: "Nincs már más választásotok. Vagy ti, vagy a Hezbollah. Ami minket illet, ez élet-halál kérdése".

Libanon számára tragédia a mai háború, amit az iráni törekvések idéztek elő - fogalmazott.

Felhívta a libanoni népet, hogy fegyverezze le a Hezbollahot, és kössön békét Izraellel.

"Bebizonyítottátok, hogy ki tudjátok dobni a szíriaiakat az országból, és ugyanígy meg tudjátok szabadítani az országotokat a Hezbollah fegyvereitől. Õk azok, akik a problémát okozzák" - vélekedett a politikus.

Izrael és Libanon nézeteltérései Peresz szerint könnyen megoldhatók lennének, ha a két miniszterelnök között létrejönne egy találkozó - tette hozzá.

Július 12-e, a libanoni izraeli hadműveletek kezdete óta a Hezbollah több száz rakétát lőtt ki Izraelre, ezekben a támadásokban 24 katona és 17 civil halt meg. Izrael libanoni hadműveleteiben közel négyszázan haltak meg, és a harcok miatt 750 ezren kényszerültek elhagyni otthonukat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×