INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Öt robbantás, negyvenegy áldozat

InfoRádió / MTI
Irakban 41-en meghaltak, legkevesebb 120-an pedig megsebesültek öt bagdadi robbantásban.

A rendőrség közlése szerint először egy házi készítésű pokolgép lépett működésbe az iraki főváros keleti részén. A merénylet egy rendőrjárőr ellen irányult, és 2 rendőr, valamint 4 civil életét oltotta ki.

Ugyanebben a negyedben egy zsúfolt piacterén egy órával később egy másik pokolgépes merényletet is végrehajtottak. Ebben a támadásban 13 ember vesztette életét, 28-an pedig megsebesültek.

A harmadik robbantást kora este hajtották végre ugyancsak egy piacon a főváros északi részén fekvő, síiták lakta Kazimíja negyedben. A gépkocsiba rejtett pokolgép 7 ember életét oltotta ki és 26-ot megsebesített.

Két órával később újabb, autóban elhelyezett bomba lépett működésbe egy piac közelében. A merényletben 5-en haltak meg és 13-an megsebesültek.

Alig egy óra múlva egy parkoló autóba rejtett pokolgép robbant fel a keleti as-Saab negyedben, a merényletben legkevesebb tízen meghaltak és negyvenketten megsebesültek.

A támadásokat azt követően hajtották végre, hogy az iraki hatóságok bejelentették Abu Muszab al-Zarkávinak, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki vezérének a halálát.

A címlapról ajánljuk