eur:
368.08
usd:
344.34
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

Irán folytatja az urándúsítást

Iránban utasítást adott az urándúsítás felújítására az ország elnöke, miután a Nemzetközi Atomenergiaügynökség az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé utalta a Teheráni atomprogram ügyét. A döntésről az iráni atomügynökség vezetője számolt be.

A szakember, aki egyben az ország alelnöke, az iráni állami televízióban emlékeztetett arra: egy tavaly elfogadott törvény értelmében Teherán nem járul hozzá a Nemzetközi Atomenergiaügynökség be nem jelentett ellenőrzéseihez és felújítja urándúsítási tevékenységét, ha az iráni atomprogram ügyét az ENSZ Biztonsági Tanács elé utalják.

Golamreza Agazadeh ugyanakkor azt is hangsúlyozta: Teherán nem mondja fel teljesen az atomsorompó-szerződést, csak a kiegészítő jegyzőkönyvben önként vállalt együttműködésre nem hajlandó tovább.

Az ENSZ biztonsági tanácsa gazdasági és politikai büntetőintézkedéseket hozhat Iránnal szemben. A testület leghamarabb márciusban foglalkozhat a javaslattal.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×