eur:
368.10
usd:
344.43
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

700 millió dollárnyi sikkasztás

Legalább 700 millió dollárt tékozoltak vagy sikkasztottak el a Palesztin Hatóság kasszájából az utóbbi néhány évben, derült ki egy ügyészségi vizsgálat során.

A palesztin főügyész közölte: 50 korrupciós ügyet göngyölítettek fel; letartóztattak 25 tisztségviselőt, további tíz külföldre szökött.

A feltárt visszaélések egyikében a Palesztin Hatóság 4 millió, Olaszország pedig 2 millió dollárral támogatott egy csak papíron létező csőgyárat.

Jelenleg vizsgálják, hogy hová tűnt a pénz. A Palesztin Hatóság öt év alatt 5 milliárd dollár segélyt kapott, ennek ellenére szakértők szerint a szervezet a csőd szélén áll.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×