eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Tragikus ünneplés a Fülöp-szigeteken

A Fülöp-szigetek középső részén az eddigi hírek szerint 16-an haltak meg, amikor felborult egy túlzsúfolt bárka az egyik sziget közelében. Az áldozatok többsége gyermek.

A baleset a Fülöp-szigetek középső részén, Leyte szigete mellett történt vasárnap reggel, amikor felborult egy fából készült, túlzsúfolt motoros bárka.

A balesetben sokan eltűntek, 30 embert pedig San Ricardo város kórházaiba vittek.

Arthur Cosingan, a parti őrség parancsnoka szerint több mentőhajóval keresik az eltűnteket, de egyelőre még azt sem tudják, hogy hányan ültek a bárkában, amikor az egy móló mellett felborult és elsüllyedt.

A csónakban ülők előzőleg az egyik legnagyobb fülöp-szigeteki vallási eseményen, Saint Nino ünnepén vettek részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×