eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Nyolc vietnami drogcsempészt ítéltek halálra

Vietnamban 8 kábítószer-kereskedőt, köztük 2 nőt halálra, 9 embert pedig életfogytiglani börtönre ítéltek Ho Si Minh-városban.

Vietnami igazságügyi illetékesek közölték: a drogkereskedő-hálózat további 15 tagja 5 és 20 év közötti börtönbüntetést kapott.

A vádlottakat tavaly júniusban tartóztatták le, mert 80 kilogramm heroint akartak az országba csempészni Kambodzsából és Laoszból.

A vietnami törvények szerint 600 gramm heroin vagy 20 kilogramm ópium birtoklásáért halálbüntetés jár. Idén 122 embert ítéltek halálra Vietnamban, többségüket a drog miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Történelmi jelentőségű bírósági döntések születtek Európában: nincs mese, meg kell fizetni az energiaátmenet árát

Történelmi jelentőségű bírósági döntések születtek Európában: nincs mese, meg kell fizetni az energiaátmenet árát

Két történelmi jelentőségű bírósági ítélet is született az elmúlt időszakban a klímavédelem ügyében, amelyek alapján szerzőnk azt sürgeti, hogy az energetikában is előremutató modellt kell felépíteni, és "invesztálni kell többek között az energia megtermelését, szállítását / tárolását és elosztását végző rendszerekbe is". Előrebocsátja: "Ez sajnos azt is jelenti, hogy az EU lakosainak meg kell fizetnie technológiai átmenet árát. Aki korábban ébredt, annak kicsit kevesebbet, aki még kótyagos a szunditól azoknak többet. Egy biztos: most utólag, egy összegben sokkal fájóbb lesz, mint lett volna apránként, az össznépi házimozi-bulik, vagy új és folytatódó környezetszennyező beruházások támogatása helyett."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×