eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Karácsonyi mise Rómában és Betlehemben

A világ és a Közel-Kelet békéjéért imádkozott első karácsonyi miséjén mondott szentbeszédében XVI. Benedek pápa a vatikáni Szent Péter bazilikában.

A katolikus egyházfő azt mondta: Betlehem fénye soha nem hunyt ki, és minden korban megérintette az embereket.
/>/>/>/>/>
/>/>/>/>/>XVI. Benedek felelevenítette Krisztus születésének történetét és emlékeztetett arra, hogy a karácsony valódi jelentése a gyermek Jézusból sugárzó "belső fény".
/>/>/>/>/>
/>/>/>/>/>A pápa arra kérte az embereket, hogy segítsenek véget vetni a konfliktusoknak és a nézetértéseknek a világban.
/>/>/>
/>/>/>"Ezen az éjszakán, amikor Betlehem felé nézünk, különleges módon szeretnénk imádkozni Megváltónk szülőhelyéért, és az ott élő és szenvedő embereként" - mondta a katolikus egyházfő
/>/>/>/>/>
/>/>/>/>/>Békére szólította fel a palesztinokat és az izraelieket a jeruzsálemi latin pátriárka is Betlehemben. Szentbeszédében azt hangsúlyozta, hogy mindkét félnek félre kell tennie a múltat, és helyet kell adnia a jövőnek.
/>/>/>/>/>
/>/>/>/>/>A pátriárka felszólította Izraelt, hogy vessen véget a palesztin fegyveresek elleni célzott támadásnak, mert ez nem javított a biztonságon és nem állította meg az erőszakhullámot.
/>/>/>/>/>
/>/>/>/>/>A szertartáson jelen volt Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke is. Ariel Saron izraeli kormányfő telefonon fejezte ki jókívánságait a helyi keresztény vezetőknek, és reményét fejezte ki, hogy az új év elhozza Izrael és a palesztinok számára a békét és a biztonságot.
/>/>
/>/>

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×