INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

Titkos amerikai börtön Koszovóban

Infostart / InfoRádió

A koszovói ENSZ-ombudsman szerint az amerikai hadsereg titkos börtönt működtet a tartományban. Marek Nowicki személyes tapasztalatai alapján a guantanamoi támaszponthoz hasonlította a létesítményt.

A hat éve az ENSZ koszovói ombudsmanjaként dolgozó Marek Nowicki lengyel jogász a Berliner Zeitung lapnak azt állította, hogy „az ottani Camb Bondsteel támaszponton hosszú ideje egy titkos börtön létezik, amely nem tartozik semmifajta tartományi polgári vagy jogi ellenőrzés alá."

Marek Nowicki azt mondta, hogy a Camp Bondsteel támaszponton található objektumban 2000 végén és 2001 elején kétszer is járt. "A börtönben minden ugyanúgy nézett ki, mint azokon a képeken, amelyeket az ember Guantanámóról ismer" – fogalmazott. A Kuba területén lévő Guantanámo az Egyesült Államok fogolykínzásokról elhíresült börtöntámaszpontja.

Két hete az Európa Tanács emberi jogi megbízottjára hivatkozva a francia Le Monde című újság is azt közölte, hogy az Egyesült Államok egy Guantanámóhoz hasonló börtöntábort tart fenn a Szerbiához tartozó tartományban.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018