eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
nő ital
Nyitókép: Pixabay

Alkoholra ment az ételutalvány, repültek a Meta dolgozói

A többek között a Facebook anyavállalataként működő Meta tucatnyi dolgozójától vált meg azért az Egyesült Államokban, mert azok élelmiszerre kapott utalványaikból háztartási cikkeket és bort vásároltak.

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyavállalata több mint 20 dolgozójától vált meg a közelmúltban, mert a munkavállalók a cég által munkahelyi étkezésre biztosított keretből otthonra vásároltak háztartási cikkeket illetve borokat.

A dolgozók régóta ügyeskedtek az étkezési keretükkel, vagyis megszegték a cég belső szabályzatát. Más dolgozók, akikről bebizonyosodott, hogy csak néhány alkalommal tették azt, munkahelyi megrovásban részesültek - írja az Origo a Financial Times és a Quartz beszámolói alapján.

Az érintett dolgozók 20 dolláros kerettel rendelkeztek a reggelihez, és 25-25 dollár értékűvel az ebédhez és a vacsorához, ezeket a Meta biztosította nekik azért, hogy kényelmesen tudjanak étkezni munkahelyükön, a Meta főhadiszállásán. A vállalat más telephelyein is működtet hasonló dolgozó támogatói rendszert.

A munkavállalók a keret terhére rendelhetnek kiszállítást az Uber Eats illetve a Grubhub szolgáltatásán keresztül.

A Meta az elküldött dolgozóktól azért vált meg, mert azok élelmiszer helyett fogkrémet, mosószert, illetve gyakran borokat rendeltek otthonaikba.

A rendszert úgy játszották ki, hogy keretüket összevonták, és abból bonyolították bevásárlásaikat, illetve az ételt nem irodájukba, hanem otthonukba rendelték - írj a lap.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 25. 21:43
×
×
×
×