eur:
400.2
usd:
366.38
bux:
74440.1
2024. október 14. hétfő Helén
Price of crude oil on the stock exchange
Nyitókép: Stadtratte/Getty Images

Jó hír az autósoknak - csökken az olaj ára

Az olajárak jelentős csökkenést mutattak a hétfői kereskedés kezdetén, miután a kínai gazdasági adatok és a pekingi gazdaságélénkítési tervek bizonytalansága aggodalmakat keltett a kereslettel kapcsolatban.

Az európai piacok nyitása közepette azonban a Brent és a WTI ára is újból emelkedni kezdett - írja a Portfolio. A portál szerint a piaci szereplőket a kínai gazdaságból érkező gazdasági adatok aggasztják most, még a közel-keleti konfliktusnál is jobban, ugyanis Kínában ismét felerősödtek a deflációs félelmek.

Peking ugyan a szombati sajtótájékoztatón bejelentette, hogy növelni fogja az adósságkibocsátást, de konkrét összegeket nem közölt, ami további bizonytalanságot okozott a befektetők körében.

Az olajpiac továbbra is figyeli a közel-keleti helyzet alakulását.

Az Egyesült Államok pénteken kiterjesztette az Irán elleni szankciókat, válaszul az Izrael elleni október 1-jei támadásra. A szankciók célba veszik Irán "szellemflottáját", amely illegális olajszállítmányokat juttat el a világ különböző pontjaira. A globális benchmarknak számító Brent és a WTI hordónkénti jegyzése is már közel 1,5 százalékos mínuszban járt a reggeli órákban, előbbi most 0,8, utóbbi pedig 1 százalékos mínuszban van.

Címlapról ajánljuk
Megtörtént az albérletpiacon, amire minden lakáskereső várt – árak, grafika

Megtörtént az albérletpiacon, amire minden lakáskereső várt – árak, grafika

Országosan gyakorlatilag stagnált, a fővárosban kismértékben csökkent a kínálati lakbérek szintje, de már az olcsóbb kerületekben is 180 ezerért lehet lakást bérelni Budapesten. Szeptemberben óriásira duzzadt a kínálat a piacon, aminek több oka is van. A reállakbérek ezalatt országosan 0,2, Budapesten 0,6 százalékkal mérséklődtek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Ez a 3 csatatér döntheti el Amerika jövőjét: Trump vagy Harris tarol a legnagyobbat?

Ez a 3 csatatér döntheti el Amerika jövőjét: Trump vagy Harris tarol a legnagyobbat?

Jóllehet november 5-én szinte az összes amerikai állampolgár beleszólhat majd abba, hogy ki legyen az Egyesült Államok következő elnöke, a végső döntést valójában hét billegő állam szavazói fogják meghozni a demokrata Kamala Harris és a republikánus Donald Trump között. Azonban ezt a hét csatateret sem egyenlőnek teremtették, hiszen három jelentősége kiemelkedik mind közül. Előző cikkünkben az elektori kollégium működése mellett Arizonát, Nevadát, Michigant és Wisconsint mutattuk be az ingaállamok közül, most pedig Georgiára és Észak-Karolinára esik a sor.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×