eur:
401.15
usd:
363.4
bux:
72763.38
2024. október 3. csütörtök Helga
Szarvasmarha Ficsor Árpád mezőgazdasági vállalkozó dunaharaszti tehenészetében, ahol Nagy István agrárminiszter az őstermelőket érintő változásokról tartott tájékoztatót 2021. január 7-én. Kedvező adózási feltételeket és csökkenő adminisztrációs terheket biztosít a kormány az új családi gazdaságokról szóló törvényben a gazdálkodóknak.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kaviártól csigáig, fürjtől marháig – a 150 legjobb magyar termelő

Jelentős változás volt az elmúlt évtizedben a minőségi alapanyagok beszerzése területén - hangsúlyozta Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője a Top 150 termelő című ingyenes kiadvány megjelenése után.

A legjobbnak tartott termelők, valamint tenyésztők, akvakultúrások, sajtmanufaktúrák találhatók meg ebben a kiadványban. Mintegy 14 éve van a Magyar Konyhában egy rovat, amelynek címe "hazai ízek", ezért a látókörükbe 3-400 termelő került bele az évek során, közülük a 150 legjobbat választották ki, a Top 150 kiadvány róluk szól - mondta az InfoRádió kérdésére Vinkó József, hozzátéve, hogy az Őrségtől a Mezőségen át a Vajdaságig végigjárták a szóba jöhető területeket.

Az elsődleges szempont a hitelesség – emeli ki a Magyar Konyha főszerkesztője. Valóban odamegyünk, valóban ellenőrizzük a minőséget – hangsúlyozta.

Tapasztalataik szerint óriási a fejlődés a magyar termelők körében. Bár most az étteremszféra egy kissé megtorpant, a fine dining elbizonytalanodott, de a termelőknél gyakorlatilag nincs megállás. Rengeteg kitűnő konyhai alapanyag szerezhető be Magyarországon, de ehhez ismerni kell a forrásokat, ezt szolgálja a kiadvány. Lényegében minden megtalálható benne a kaviártól a csigáig, a marhától a pulykáig, a fürjtől a struccig – mondta Vinkó József, hangsúlyozva, hogy meggyőződésük szerint az ember egészségét a jó élelmiszer, a minőségi alapanyag szolgálja.

A főszerkesztő felidézte a híres szakács, Paul Bocuse szavait, melyek szerint nem olyan nagy kunszt a főzés, három dolog kell hozzá: kiváló alapanyag, egy kreatív séf és egy igényes ínyenc.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×