A legjobbnak tartott termelők, valamint tenyésztők, akvakultúrások, sajtmanufaktúrák találhatók meg ebben a kiadványban. Mintegy 14 éve van a Magyar Konyhában egy rovat, amelynek címe "hazai ízek", ezért a látókörükbe 3-400 termelő került bele az évek során, közülük a 150 legjobbat választották ki, a Top 150 kiadvány róluk szól - mondta az InfoRádió kérdésére Vinkó József, hozzátéve, hogy az Őrségtől a Mezőségen át a Vajdaságig végigjárták a szóba jöhető területeket.
Az elsődleges szempont a hitelesség – emeli ki a Magyar Konyha főszerkesztője. Valóban odamegyünk, valóban ellenőrizzük a minőséget – hangsúlyozta.
Tapasztalataik szerint óriási a fejlődés a magyar termelők körében. Bár most az étteremszféra egy kissé megtorpant, a fine dining elbizonytalanodott, de a termelőknél gyakorlatilag nincs megállás. Rengeteg kitűnő konyhai alapanyag szerezhető be Magyarországon, de ehhez ismerni kell a forrásokat, ezt szolgálja a kiadvány. Lényegében minden megtalálható benne a kaviártól a csigáig, a marhától a pulykáig, a fürjtől a struccig – mondta Vinkó József, hangsúlyozva, hogy meggyőződésük szerint az ember egészségét a jó élelmiszer, a minőségi alapanyag szolgálja.
A főszerkesztő felidézte a híres szakács, Paul Bocuse szavait, melyek szerint nem olyan nagy kunszt a főzés, három dolog kell hozzá: kiváló alapanyag, egy kreatív séf és egy igényes ínyenc.